Evenementen

Klusochtend
Nader te bepalen

Startavond seizoen 2017-2018
Dinsdag 5 september 2017 
Thema: “Eerste Hulp bij Astma aanval”, gastspreker van het Longfonds Gelderland
Ontvangst: 19.15 uur
Start programma: 19.30 uur

Jaarlijkse algemene ledenvergadering
Dinsdag 27 maart 2018, 20.00-22.00 uur

Districtsvaardigheidsproeven in Soest
Zaterdag 21 april 2018


Informatieavond burgerhulpverlening

In de gemeente Soest is de burgerhulpverlening aan slachtoffers met een circulatiestilstand van start gegaan. De vrijwillige burgerhulpverleners vergroten de kans op overleving, doordat ze direct gealarmeerd worden en met de dichtstbijzijnde AED naar het slachtoffer gestuurd worden.

De gemeente Soest, de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht en de EHBO-vereniging Soest hebben op 8 maart de overeenkomsten getekend voor deze samenwerking. Vanaf 9 maart kan iedereen met een geldig reanimatiecertificaat of EHBO-diploma zich aanmelden als burgerhulpverlener via de website van HartslagNu.nl.

Op woensdag 22 maart is er een informatieavond georganiseerd in het gemeentehuis van Soest. Onze vereniging is groot voorstander van burgerhulpverlening bij reanimatie en is enthousiast dat Soest nu ook meedoet. 

Burgerhulpverlening speelt een belangrijke rol om met de geleerde vaardigheden in de praktijk mensenlevens te redden. De gemeente Soest, de RAVU en onze EHBO-vereniging hebben een aantal presentaties verzorgd, waarna er gelegenheid was voor het stellen van vragen. 

Wij hebben een belangrijk verzoek. In de gemeente Soest is overal binnen 6 minuten een openbare AED beschikbaar. Het succes van de burgerhulpverlening hangt daarom af van voldoende aangemelde vrijwilligers. Wij hopen, dat veel van onze leden zich na deze avond zullen aanmelden, zodat de burgerhulpverlening vanaf het begin al goed functioneert.

Ga voor meer informatie over deze avond  naar de Facebookpagina van de vereniging of het nieuwsbericht op de website van de gemeente Soest! Wil je nu al burgerhulpverlener worden? Meld je dan aan op de website van HartslagNu.nl.

Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomsten voor de burgerhulpverlening