Vacature bestuurslid

Gezocht: bestuursleden M/V (vrijwilligerswerk)

De KNV-EHBO afdeling Soest heeft zich in de bijna honderd jaar van haar bestaan ontwikkeld tot een van de grootste EHBO verenigingen in de regio. De vereniging telt rond de 200 leden. Vrijwel alle leden zijn in het bezit van het officiële diploma Basis Eerste Hulp van het Oranje Kruis. Een aantal leden is als hulpverlener actief op het gebied van het verlenen van EHBO bij evenementen. Naast de opleiding en herhalingsmomenten voor het Basis EHBO diploma verzorgt EHBO Soest ook de opleidingen Eerste hulp aan Kinderen (EHAK), de cursussen Sportongevallen en Wandelletsels en van deze cursussen de herhalingslessen. Tevens worden door het jaar heen diverse reanimatielessen (BLS-AED) en herhalingslessen vanuit de Hartstichting gegeven.

EHBO Soest wil zich graag verder ontwikkelen naar een optimale lerende organisatie met vlotte, moderne, en uitdagende lessen. Er wordt gewerkt in een eigen gebouw met een gezonde financiële situatie en lesgegeven door een groep enthousiaste en ervaren docenten.

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een interessante uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om in Soest betekenisvol te zijn op het gebied van eerste hulp verlening? Vind je het zinvol om, samen met alle andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen omgeving? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!
We zoeken:

Een energiek bestuurslid M/V.

Functieprofiel
Je bent lid van het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Eerste Hulp bij Ongevallen, afdeling Soest (EHBO Soest).
Als bestuurslid bezit je de kwaliteiten om EHBO Soest op een positieve manier verder te ontwikkelen. Ieder bestuurslid heeft eigen taken binnen het bestuur. Samen met onze groep instructeurs zorgt het bestuur voor een goede structuur om de EHBO lessen met kwaliteit te kunnen realiseren. Gezamenlijk werken we aan leerzame en gezellige lessen in een prettige omgeving.

Belangrijk:

  • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten.
  • Je bent bereid om met een positieve houding onze bijna 100-jarige vereniging verder te ontwikkelen.
  • Je onderschrijft de doelstellingen en het huishoudelijk reglement van EHBO Soest (zie website EHBO Soest, ehbosoest.nl ).

 Inschatting tijdsbelasting:

  • Circa 10 uur per maand
  • Er zijn circa 10 vergaderingen per jaar (het lesseizoen start doorgaans in september en eindigt meestal in maart).

Wij bieden:

  • Een inspirerende functie waarin je helpt de kennis over EHBO, reanimatie en AED gebruik verder te verspreiden in Soest.
  • Goede samenwerking met onze groep enthousiaste vrijwilligers en andere betrokkenen.
  • Het opdoen van veel nieuwe contacten
  • De mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen op bestuurlijk niveau

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
T. Hagens, waarnemend voorzitter en penningmeester.
Email: penningmeester@ehbosoest.nl
Telefoonnummer: 06-53604291

Zie ook de website voor nadere informatie over onze organisatie: www.ehbosoest.nl