Nieuws

25-04-2024

Op 16-04-2024 is de Algemene Ledenvergadering van EHBO Soest geweest. De stukken zijn goedgekeurd en er zijn nieuwe bestuursleden aangesteld.

 


06-10-2022 > Informatie over de 112 NL app

Personen die niet goed kunnen horen en/of spreken, kunnen via de 112NL app de meldkamer bereiken. De app is ook geschikt voor mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet beheersen. Wie de app downloadt, kan daarin persoonlijke kenmerken aangeven. Deze kenmerken worden dan bij een melding meegestuurd aan de meldkamer, zodat de centralisten beter en sneller kunnen helpen.

Download nu de 112 NL APP voor jouw telefoon > Google Android > Apple App Store

112NL is de officiële app van de NL hulpdiensten politie, brandweer, ambulance en Koninklijke Marechaussee. Vanaf nu kunt u in een noodsituatie 112 ook bellen via 112NL. Als u met 112NL 112 belt, stuurt u extra gegevens naar de meldkamer. Hierdoor kan de meldkamer u sneller en beter helpen. Zo kunt u al in 112NL aangeven wie u wilt spreken (politie, brandweer of ambulance) en of u niet goed kunt spreken of horen.

Als het contact met u via de telefoon niet goed verloopt, dan kan de meldkamer via 112NL een chatgesprek starten. Bijvoorbeeld als u niet of moeilijk kunt spreken of horen, of als u niet goed Nederlands of Engels spreekt. Bovendien deelt uw telefoon automatisch uw locatie met de meldkamer.


28 december 2021

EHBO Soest is sinds december 2021 officieel partner van HartslagNu. Wij hebben nu inzicht in de locaties van de AED’s in de gemeente Soest en burgerhulpverleners. Ons doel is om zowel de burgerhulpverlening uit te breiden als om te zorgen voor meer AED’s op “lege” locaties. We mogen nu ook materialen én logo’s van HartslagNu enz. gebruiken.

nieuws/onderzoek-smartwatch-herkennen-hartstilstand
nieuws/inzet-burgerhulpverleners-hogere-overlevingskans