Instructeurs

ehbo-docenten-icoon

EHBO afdeling Soest is een vereniging met een ervaren groep instructeurs én lotusslachtoffers die zorgdragen voor goede opleidingen en gevarieerde compentiegerichte vervolglessen. (herhalingslessen). Vrijwel al onze instructeurs zijn beroepshalve ook met EHBO bezig. Elk jaar volgen ze diverse bijscholingslessen voor hun instructeurscertificaten. Zo blijven de instructeurs  steeds goed op de hoogte van actuele veranderingen.

Onze instructeurs zijn gedreven om de lessen interactief en helder te realiseren. Cursisten/ leden worden betrokken in de les. Kortom: er wordt verwacht dat cursisten/ leden actief meedoen in de les. Informatieve filmpjes en wisselende spelvormen worden ingezet om de lessen bruisend te houden.

Elk jaar worden er enkele realistische situatielessen met inzet van Lotus medewerkers gegeven. Heel spannend, maar erg zinvol. Door veel praktisch te oefenen tijdens elke les wordt de lesstof inzichtelijk. Zo wordt het leren van de lesstof thuis een stuk makkelijker. Elke cursist of herhalend lid wordt nauwkeurig gevolgd om ervoor te zorgen dat de lesstof goed opgenomen wordt en dat de juiste handelingen worden uitgevoerd.

Vragen of opmerkingen kun je altijd bij onze instructeurs kwijt. Incidenteel wordt er tijdens een les wel eens een ervaring van leden gedeeld na een hulpverlening of reanimatie. Uiteraard zonder de persoonlijke gegevens van het slachtoffer te delen.

Instructeurs geven de ruimte om deze ervaringen te delen. Dit is zinvol voor de verwerking én zinvol voor de andere leden om aan te horen. Als hulpverlener weet je dat je altijd je verhaal kwijt kunt bij EHBO Soest. Indien gewenst, dan kunnen deze ervaringen ook gedeeld worden buiten de lesmomenten. Neem dan contact op met het secretariaat. Er wordt dan gezocht binnen de vereniging bij wie je het best je verhaal kwijt kan.

Wil je na het halen van je Basis EHBO diploma verder leren voor instructeur? Onze instructeurs kunnen je goed informeren.