Instructeurs

ehbo-docenten-icoon

EHBO afdeling Soest is een vereniging met een ervaren groep instructeurs én lotusslachtoffers die zorgdragen voor goede opleidingen en gevarieerde compentiegerichte vervolglessen. (herhalingslessen). Elk jaar volgen de instructeurs bijscholingslessen voor hun instructeurscertificaten. 

Onze instructeurs zijn gedreven om de lessen interactief en helder te realiseren. Cursisten/ leden worden betrokken in de les. Kortom: er wordt verwacht dat cursisten/ leden actief meedoen in de les. Informatieve filmpjes en wisselende spelvormen worden ingezet om de lessen bruisend te houden.

Elk jaar worden er enkele realistische situatielessen met inzet van Lotus medewerkers gegeven. Heel spannend, maar erg zinvol. Door veel praktisch te oefenen tijdens elke les wordt de lesstof inzichtelijk. Zo wordt het leren van de lesstof thuis een stuk makkelijker. Elke cursist of herhalend lid wordt nauwkeurig gevolgd om ervoor te zorgen dat de lesstof goed opgenomen wordt en dat de juiste handelingen worden uitgevoerd.

Instructeurs geven de ruimte om deze ervaringen te delen. Dit is zinvol voor de verwerking én zinvol voor de andere leden om aan te horen. Als hulpverlener weet je dat je altijd je verhaal kwijt kunt bij EHBO Soest. Indien gewenst, dan kunnen deze ervaringen ook gedeeld worden buiten de lesmomenten. Neem dan contact op met het secretariaat.