Over ons

ehbo-wordehboer-icoon

Koninklijke EHBO vereniging afdeling Soest verzorgt al bijna 100 jaar hulpverleners cursussen voor de inwoners van Soest en omstreken. Het lidmaatschap staat open voor personen vanaf 15 jaar. De KNV-EHBO afdeling Soest heeft zich in de bijna honderd jaar van haar bestaan ontwikkeld tot één van de grootste EHBO-verenigingen in de regio . Een zinvolle en laagdrempelige vereniging voor iedereen in de gemeente Soest en omgeving. Concrete hulpverleningslessen zijn zo voor iedereen binnen onze gemeente bereikbaar.

EHBO Soest telt rond de 170 leden. Vrijwel alle leden zijn in het bezit van het officiële diploma Basis Eerste Hulp van het Oranje Kruis (EHBO). Sommige mensen willen zelf het EHBO-diploma om hulp te kunnen bieden wanneer nodig; anderen hebben het beroepsmatig nodig.

EHBO Soest wil zich verder ontwikkelen naar een optimale lerende organisatie met vlotte, moderne en uitdagende lessen. EHBO Soest beschikt over een fris eigen gebouw met een gezonde financiële situatie en er wordt lesgegeven door een groep ervaren en enthousiaste docenten die zich soms al vele jaren vrijwillig inzetten om de EHBO-kennis door te geven aan anderen. Alle taken binnen EHBO Soest worden vrijwillig uitgevoerd door de eigen leden.

Een aantal leden is als hulpverlener actief op het gebied van het verlenen van EHBO bij evenementen. Deze groep krijgt extra ondersteuning. De hulpverlening bij evenementen wordt al gegeven binnen de richtlijnen van de Veldnorm Evenementenzorg. Deze wordt per 1 januari 2022 definitief.

Naast de nieuwe opleiding en herhalingsmomenten voor het Basis EHBO diploma verzorgt EHBO Soest ook de herhalingslessen voor het diploma Eerste hulp aan Kinderen (EHAK).

Door het hele jaar heen worden er reanimatiecursussen (BLS+AED) en herhalingslessen in samenwerking met de Hartstichting gegeven.

Er zijn veel leden die zich hebben aangemeld als hulpverlener bij nu www.hartslagnu.nl. Zij kunnen opgeroepen worden om hulp te verlenen bij een reanimatie in hun eigen omgeving in de gemeente Soest of naar keuze ook in de directe omgeving van hun verblijfplaats in Nederland.

In samenwerking met de gemeente Soest is een kleine AED-stuurgroep geformeerd. Het doel van deze groep is om in de gemeente Soest te realiseren dat er voldoende dekking van AED’s is. Zo is er bij een reanimatieoproep altijd snel een AED binnen handbereik.

Wanneer leden zich na het behalen van het Basis EHBO diploma verder willen ontwikkelen, dan is het daarna mogelijk om cursussen te volgen als bijvoorbeeld instructeur voor reanimatie lessen, als instructeur voor Eerste Hulp bij Ongevallen of als Lotus medewerker. Deze cursussen worden echter niet bij EHBO Soest zelf gegeven, maar wij kunnen u er wel over informeren.

In het lesseizoen is het gebouw met 2 zalen vrijwel elke avond wel in gebruik. Verhuur van ruimtes daarnaast is beperkt mogelijk.

De Koninklijke EHBO vereniging afdeling Soest is partner van de Hartstichting én aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor EHBO.