Voor wie is EHBO?

ehbo-basiscursus-icoonEr zijn diverse redenen om een EHBO-cursus te gaan doen.

Velen doen dit omdat de werkgever verplicht is een bepaald aantal personen met een Diploma Eerste Hulp in dienst te hebben, waardoor enkelen worden ‘aangewezen’ dit diploma te halen. Hiervoor bent u bij Afdeling Soest uiteraard op het juiste adres. Een Diploma Eerste Hulp is veel uitgebreider dan het EHBO onderdeel van een BHV-cursus en dus niet daardoor te vervangen.

Vaak ook maken mensen iets mee in hun omgeving (familie, werk, school, op straat) waardoor ze het gevoel hebben gekregen meer van EHBO te willen weten. Als er weer iets gebeurt hopen ze dan te weten wat te doen. In de EHBO-opleiding maken we veel ruimte voor het interpreteren van een ongeval, alarmeren, omgaan met omstanders, etc. Een praktijksituatie is nooit standaard, maar door goed te oefenen, bent u wel goed voorbereid.

En natuurlijk zijn er cursisten die zich niet om een van deze redenen heeft opgegeven, maar een eigen grond heeft een EHBO-opleiding te volgen. Uiteraard zijn ook zij van harte welkom.

Aan het begin en halverwege de avond kunt u wat te drinken nuttigen en heeft u alle ruimte om met uw medecursisten te spreken. EHBO is daarom niet alleen nuttig, maar vaak ook erg gezellig.

Een EHBO-cursus kan gevolgd worden door personen vanaf 15 jaar.

 

Regelmatig krijgen we de vraag of we een informatieavond kunnen geven aan medewerkers of ouders van een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of school. We zijn graag bereid op dit soort verzoeken in te gaan. In overleg met de aanvrager, kunnen we de duur en de inhoud van de avond(en) invullen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat.